Bug of the week: REP-52262 Diagnostic output is disabled when using reports server 11g on new installation

Bug Alert
You may have noticed that when you have a new installation of  reports 11.1.2.0 when you try to run a PDF report or even if you simply try to do a  showjobs request you get the error REP-52262 Diagnostic output is disabled. It seems that in a new installation for security reasons diagnostic output from the URL is disabled by default.

If get this pesky error it is actually quite easy to resolve using these easy steps:
1) Backup the rwservlet.properties file located  in %DOMAIN_HOME%configfmwconfigserversWLS_REPORTSapplicationsreports_11.1.2configuration
For example: 
C:OracleMiddlewareuser_projectsdomainsFRMDomainconfigfmwconfigserversWLS_REPORTS
applicationsreports_11.1.2configuration

2) Then edit the rwservlet.properties the file in notepad++

3) Search for the the lines
 <!–webcommandaccess>L1</webcommandaccess–>

4) Remove them from comment so they will look like this
 <webcommandaccess>L1</webcommandaccess>

5) Then change the value from L1 to L2
So it will look like this
 <webcommandaccess>L2</webcommandaccess>

6) Save the file

7) Now all that’s left to do is to restart the WLS_REPORTS domain

 This can be done either via:
1) The weblogic EM console
2) The stop and startup scripts in program files of the server machine

WLS_REPORTS

After the WLS_REPORTS is restarted you will see it working!
A shout out to PITSS for helping resolve the issue.
(Visited 688 times, 3 visits today)
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail